Installatiekeuringen

EPBD

Ook op het gebied van de huidige keuringsplicht betreffende EPBD-A kan Schot warmtepompen wat voor u betekenen. Als bedrijf ben ik gecertificeerd om uw koelinstallaties vanaf een totaal opgesteld koelvermogen op gebouw niveau vanaf 12 KW tot 45 KW voor u te keuren en onderhouden, zodat deze systemen optimaal functioneren. Wat zijn de voordelen voor u om de installaties te laten keuren! Het heeft uiteindelijk een positief effect op het milieu en minder energieverbruik. Door regelmatige controle bent u er van verzekerd dat de installatie veilig is.

Voor het aanvragen van een keuring kunt u contact met mij opnemen.

EPBD keuringen bij Schot & Grabowksy

Huidige keuringsplicht airconditioning systemen

Vanaf 1 december 2013 is een wijziging Regeling energie prestatie gebouwen (REG) van kracht geworden ten aanzien van keuringen van airconditioningsystemen met een totaal opgesteld koelvermogen op gebouwniveau.

Het gaat zowel om woningen alsook kantoren fabrieken enz. dus alle gebouwen met een totaal opgesteld koelvermogen vanaf 12 KW. Als bedrijf kan ik deze keuringen voor u verzorgen tot een maximaal opgesteld kenvermogen van 45 KW daarboven ben ik nog niet voor gecertificeerd maar daar wordt wel hard aan gewerkt om het EPBD-B certificaat te behalen. Afhankelijk van klasse en bouwjaar van uw airconditioningsysteem is er een uiterste keuringsdatum vastgesteld. Na de eerste keuring geldt een 5 jarige herkeuringsplicht.


Bouwjaar airconditioner Uiterste keuringsdatum Klasse
Ouder dan 1 December 2003 31 December 2014 1
1 December 2003 - 1 December 2008 31 December 2015 1
1 December 2008 - 1 December 2013 30 Juni 2016 1
1 December 2013 of later 5 jaar na ingebruikname 1
Ouder dan 1 December 2003 30 Juni 2015 2
1 December 2003 - 1 December 2008 31 December 2015 2

Voor het gemak zijn er ook enkele keuringsdata bij vermeld voor klasse 2 installaties welke ik op dit moment nog niet kan uitvoeren.

Wat houdt het in?

Wat houdt het keuren van uw airconditioningsysteem in?
Schot warmtepompen doet tijdens deze keuring niets anders dan het meten van het rendement en de dimensioneren van uw airconditioning systeem dus er wordt gekeken naar:

 • Het energieverbruik van de installatie
 • Het rendement
 • Voldoet de installatie nog aan de specificaties
 • Wat zijn de koelbehoeften van uw pand

De keuringsdeskundige moet in het bezit zijn van het diploma EPBD-A of EPBD-B dat laatste diploma is dan voor installaties met een opgesteld koelvermogen groter dan 45 KW.

Welke installaties?

Welke installaties dienen gekeurd te worden?

De airconditioningsystemen zijn in drie klassen ingedeeld te weten:

 • Klasse 1 opgesteld vermogen van 12KW tot 45 KW.
 • Klasse 2 opgesteld vermogen vaan 45 KW tot 270 KW.
 • Klasse 3 opgesteld vermogen groter dan 270 KW

Zoals eerder vermeld kunnen wij op dit moment al de airconditioningsystemen die onder klasse 1 vallen voor u keuren.

Na de keuring

Wat kunt u na de keuring van Schot warmtepompen verwachten?
Van mij kunt u na de keuring een rapportage verkrijgen met daarin de resultaten en aanbevelingen van de keuring. Uiteraard kunnen we u na de keuring helpen om de prestaties van uw installatie te optimaliseren.

Meer weten?
Wilt u meer weten over hoe wij te werk gaan of gewoon meer informatie over wat Schot warmtepompen voor u kan betekenen op dit gebied? Neem dan contact met mij op.IPS
        (Installatieperformancescan) bij Schot warmtepompen

Installatie performancescan

Om deskundigen en gebouwbeheerders te ondersteunen bij de EPBD keuringsverplichting van airconditioningsystemen, heeft de rijksdienst voor ondernemend Nederland de installatie performancescan (IPS) ontwikkeld. Dit is een software applicatie die bestaat uit een verwarming en een koelmodule dit laatste is voor ons van toepassing.

De koelmodule komt van de IPS komt overeen met de inspectie methodiek zoals vereist in de regeling. Ook levert de koelmodule binnen de IPS een keuringsverslag dat overeenkomt met het format zoals vereist in de regeling. De IPS ondersteund de deskundigen bij het keuren conform de voorgeschreven methode.

Wilt u meer weten over de Installatie performancescan? Neem dan een kijkje op de site van installatieperformancescan.nl

Contact

Wilt u contact met mij opnemen? Vul dan het onderstaande contactformulier in en ik zal uw vraag of opmerking zo spoedig mogelijk behandelen.